March 29, 2009

FRUST!!!!

huh!!!

arini aku frust gilerrrrrr....
end of dis month aku akan dpt cash award,aku pon aim la nak bli laptop...tp.........td pg tgk payslip..dorg prorate kan aku nyer bonus...so kena tlak 3bln 9hr..sbb aku join OCBC ni april 2008..2 xpe g...ni siap tlk epf bagai...sobsssss....balance tggal la ckit...xder la laptop nmpaknyerrrrrrrrrr.....hoh!!!xske xske xske!!!




sobsssssssssss...
daaaaaaaa

March 28, 2009

Langgar Lari!!

Smbung previous entry…
Mlm tu on da way blik umah…kat Jln Kuching...BANGGGGGGGGGGGGG….kitorg kena langgar lari…adesssss….potong stim btul la keling MYV merah BJR5009 tu…kitong tgh syok ngumpat sibuk plak nak cium bontot kete akak aku tu…da ler ko langgar…pastu ko blah plak...kbetulan mase tu tepk nak tgk no kete dier…huhuhuh BJR 5009…aku dpt la no keta ko BODOH!!!! Aku da bt report pon!!!!nasib la ko!!! Xreti nak betanggung jawab langsung!!!!!

Skang ni akak aku fobia klu ade kete kat blakang dier….huhuhu…bleh dier kate nak dok blakang skali…die xnak ade kete dok blakang dier…huhuh…bt jln sndri la dol!!!!huhuhuh

k la...
jupe nex blog..
daaaaaaaaaaa

Mamat tak tau MALU!!!!

huh!!!!

entry ni DITUJUKAN kpd seorng MAMAT BERUK ni...
kenape aku pggil dier BERUK??sbb mamat ni da merenggang kan hubungan seorng emak dgn ANAK2 nye..acct cite ni pasal akak aku...tp aku dpt effectnyer!!!dimana Mak aku da xnak bebork sgt ngan aku..

aku ckup xske laki yg xpaham bahase...klu da kita da xnak tu xpyh la hegeh2 kan..pastu aku pling pantang klu kait kan family.

Aku malas nak citer panjang pasal MAMAT ni…aku tensen…skang ni aku rileks jer…mak aku just xnak borak sgt ngan kitorng..klu lebih2..aku personally g jupe MAMAT ni nak maki…bg paham bahase ckit…

Ari ahad aritu balik keje along amik….on da way blik umah kitorg ngumpat MAMAT BEROK ni…tgh syokkkk ngumpat……BANGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGGG!!!!!erkkkkk


Nak tau pe yg tlah terjadi???
Smbung nex blog la….huhuhu

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

March 27, 2009

JADUAL GILER!!!

huh!!!

dis month mmg penat sgt.aku xckup rest!!!schedule kerja aku mmg cam haram!!eg:arini keje ptg sok kena pagi plak..cam keling mkn rojak...damn!! aku sndri pon xbleh ingat waktu keje aku..ari2 kena refer schedule yg aku copy.plus aku nyer off day shari je..coz skang kat opis ni lack of staff..so yg ade ni kena keje 12jam xpon kena dtg relief time cuti..mmg la end of month biler tgk salary best...tp penatnyer hanya TUHAN jer tau...

byk benda yg effect biler jdual aku x menentu ni..

-1st (family)
aku nak lepak tgk tb ngan mak ayah aku pon ssh walaupon dok 1 umah..huhuh..mane x nyer aku blik kekadang dorg da tdo.klu dorg x tdo aku plak yg tdo..huhuh..bkn takat nak tgk tb ssh...kadang tu satu tahap dimana aku xjupe mak n ayah aku pon..walaupon umah aku tu kecik ajer..

-2nd (b)
aku xdpt jupe b walaupon time tu b cuti sminggu.huarghhhh!!!!da 4BULAN xjupe b!!!sobsssss...pling lame la xjupe ni..but it's ok..b will coming ealier april..which is NEXT WEEK!!!!yessssss....excited nyerrrr smpai aku apply AL on 3rd..so aku bleh jupe b from 3rd till 5th April..kejap jer dpt jupe tp okla at least juper jgk kan??

-3rd (frenz)
biase la bile da keja shift ni...nak melepak ngan kekwn mmg payah la..so far kekwn aku seme pham ngan keja aku..Alhamdulillah...tq guysss..

smbung nex entry
daaaaaaa

MARCH!!

fuhhhh....fuhhhhh...byk giler sawang kat blog ni...tebiar jer...ahaks!!
entry ni kira summary for this month
byk sgt yg aku nak citer....citer personal,keje,family..smpai xtau nak stat mane..meh aku point kan dlu...

- tired
- mamat xtau malu
- ON9 BUSINESS
- FRUSTRATED :(
- b

nex blog aku citer...
daaaaa...

March 17, 2009

Morale story of the day: Why do we shout in anger... a must read for all

A saint asked his disciples, 'Why do we shout in anger? Why do people shout at each other when they are upset?'

Disciples thought for a while, one of them said, 'Because we lose our calm, we shout for that.'
'But, why to shout when the other person is just next to you?' asked the saint. 'Isn't it possible to speak to him or her with a soft voice? Why do you shout at a person when you're angry?'
Disciples gave some other answers but none satisfied the saint.
Finally he explained, 'When two people are angry at each other, their hearts distance a lot. To cover that distance they must shout to be able to hear each other. The angrier they are, the stronger they will have to shout to hear each other through that great distance.'
Then the saint asked, 'What happens when two people fall in love? They don't shout at each other but talk softly, why? Because their hearts are very close. The distance between them is very small...'
The saint continued, 'When they love each other even more, what happens? They do not speak, only whisper and they get even closer to each other in their love. Finally they even need not whisper, they only look at each other and that's all. That is how close two people are when they love each other.' MORAL: When you argue do not let your hearts get distant, do not say words that distance each other more, else there will come a day when the distance is so great that you will not find the path to return.

March 6, 2009

BUSY

bz bz bz bz bz bz bz bz bz
tired tired tired tired tired
arghhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!


sory b klu trase.bb xde mase nak msg b..blik keje tdo..time keje xsempat nak msg..

luv u!!!