July 31, 2009

Balik Kampung

balik kampunggg oooooo balik kampungggg...

huhhuhuh...skang ni aku ader kat kampung..MLAKE..
ade knduri....
celcom broadband kat cni xbp nak ader....signal EDGE or GRPS ajer...bygkan lah bape lembabnyer...

huhuhu...ok gtg...da....



July 30, 2009

tolonggggggggggggggggg.....

haissssshhhh.....

da kul 1 pg....mate aku still xmo ttp..sok keja shift pg kul8....adeiiii...sangap la aku kat opis sok...

kemarin aku keje mlm...blik pg smlm tdo smpai ptg...sdhnyer skang mate aku x mo ttp2.citsss...3 hr da aku bejaga mlm...sepatutnyer aku cuti arini...tp kna ganti org....huh!!!!

puas aku ttp mate...tp xmo gak lelap...mygumuk pena ckp klu x bleh tdo...bygkan ade sekumpulan besa kambing kat dp mate..pastu kire.....aku pena try....mmg jd...tp mlm ni xmo jd plak...gak nyer kna kire haiwan len kot...;p




k la...nak sambung mengira....1 2 3 4 5....99 100.......500....;p

1987


aku syg giler gambo ni....rindu nak mak buai kan aku...hahahahah....
klu x slh aku time ni umo aku 3 tahun....ermmmmm...kecik comey jer...


tapi sekarangggggggggggggggg.....



amek...bekilo2...huhuh...tp menten comey....(>_T)


2002 - 2008


tahun 2002 (kedua2 nyer KURUS)



tahun 2008 ( kedua2 nyer GEMUK)



gamba lame...

da lame btul x update blog...mls nak pk2 bt ayat..hahaha...entry kali ni aku tepek gambo lame2 yg br aku scan aritu...huhuh..comot seyyyy time ni...citss ckp cam skang xcomot lagi...;p



form 3 - lepas lisan BM PMR (SMP KL)

form 3...pertandingan dikir barat kat titiwangse..

form 5 - sekolah di rawang


IKMPJ




wajah baru.....(>_T)

wehooooo....

arini cuti...xde bt pe...so tepk nak tkar page ni bg nmpak len...nak try bt 3 column..lame da sebenarnyer nak bt....tp xtau camne...biler aku search byk bg code tok 2 column saje...

so aritu aku blog hopping...tejumpe satu blog ni...ade tutorial tok nak bt 3 column..wahhhh...bes2...

aku stat try dr kul 4ptg...ni br jadi (8:30 mlm)...hahahaha...tp sblm tu aku copy code lame...takut2 xjd kan page aku...bleh ah paste blik code lame...huhuhuh...xde la huru hara page ni...;p

tok korng yg beminat nak tmbah mcm2 kat page tu...bleh ah tgk kat blog kak ceera ni...xseme la...tp byk juger tutorialnyerrrr...

thks kak ceera....tutorial akak sgt membantu...

skang ni tgh try nak bt gambar sndri jd background...dr td x pass2 pon....huhuhuh...
caiyokkk2...


test signature....(>_T)



July 18, 2009

M'SIA VS MU 3



wehooooo...

penat gilak arini....kat stadium sgt ramai orgggggggg!!!!trun nek tgga cr seat smpai gado2 ngan gumuk...:)

keputusan perlawanan sgt aku suka!!! M'sia main hebat petang td..xsangka plak M'sia bleh jaringkan bola 2 kali...i'm so proud!!beza satu gol jer ngan MU????wahhhhh hebat kan M'sia...pape pon sgt puas ati...cume mygumuk la kot xpuas ati sgt...sbb asik merungut pasal seat aje...tu ah...sape soh lambat kan...;p

gambo x byk sgt...sbb byk bt video kononnyer nak record time dorng bt jaringan..huhuh...tp..........hampeh....batt kong..:(...



ramai yg dtg by LRT..senang je...xpayah sesak2 nak blik...cfrm jamed.


jual tshirt MU..mcm2 design ade...aku bli satu..n trus pkai...hik ;p


rmai gilak kan???97% pkai bju merah!!





byk lagi gambo...tp kat cam mygumuk. upload later2 la.....;p

da..........


July 17, 2009

MU trening.....;p


video kurng memuaskan...jauh+gegar2
tp aku x heran....nak juge upload....;p


video

M'SIA VS MU 2

yuhuuuu...

aku br blik dr bkt jalil...sgt penatttt...tp ttp nak share gambo yg masih panas lagi ni....(T_T)


MU






US.......



July 15, 2009

boringggg

kat opis ni..tgh boringggg...padahal keja ade je...tp cam xde mud nak bt keja...huhuhu...
nak mkn...lapoooo......myb pas mkn OK kot mood aku..br ade semangat nak bt keja....hopefullly la ekhhh...sbb slalunye pas mkn akan jd lg malas....(>_T)

da....

M'SIA VS MU

VS


aku telah di pakse rela oleh mygumuk untuk teman dier tgk match ni...;p...dr die g cr org len or pompuan len tok tman bek aku g kan...xpasal2 aku yg geget jari...huhuh..tiket pon disponsor....soooooo...ikut aje...:)

aku senornye nak sokong M'sia tanah air ku...ntah pape kan nak skong team lua (MU) sbb dong dtg men kat negara kite so kiter harus la bg support kat team sndri kan...iskkkk....tp da tiket dibeli oleh mygumuk n dier adelah fan MU so tepakse dok skali ngan fan MU..xkan la seme kat ctu skong2 MU aku tetibe jerit2 sokong m'sia...hahahah..mau kna baling aku...

aku juge ade pass tok tgk dorng trening ari jumaat...so due ari la aku akan ke bukit jalil...:)
pass to diberi oleh opismate aku...tq john...;p



ticket.....ade 4..lg due tok cik nad n husband.
last min nak bli...kat KL da abis so mntak tlg mygumuk
blikan...xbest sbb msuk gate xsame..:(



pass tok tgk dorng ni training..:)
trima kasih john!!!


ok....da....

July 7, 2009

AMARAN!!!! WTF

pls don't copy n paste any entry from my PERSONAL BLOG!!!!!

damn it!!!!!aku xtau sape ko yg rajin bt keja extra dgn mengcopy 1 of da entry n give it to someone n menyebabkan pegaduhan!!!!sial ah!!!!

ko da bce da ah..xperlu la nak jd batu api!!!


sape la batu api ni ek!!!klu aku dpt tau...ermmmmmmmm

Split Operation to Cyberjaya

alopppp...

arini nak citer pasal opis...(punce aku x sehat dr smlm)

since last week kat opis kecoh pasal split operation...dpmt aku terlibat...split sbb H1N1..dpmt kitong ni kire penting sbb operasi 24 hrs..sbb tu dorng split kan kitorng sparuh staff kena g cyber n sparuh g stay kat Menara...takut klu ade case H1N1 kat opis seme staff xbleh g opis...pstu sape plak nak jln kan bisnes...

before list name2 yg kna report kat Cyber kua aku cuak giler...sbb takut name aku nek kna g cyber...bkn pe aku xde transport nak ke sane...nak nek public transport pon aku xreti...klu reti pon aku xnak gak..sbb keja shift..bt nyer shift aku 8pg...kul bp aku nak kua uma????kul4 pg ke???...even skang ni pon dok rwng ke KL aku akn kua 2 jam awal..ni kan plak nak ke cyber...hoh!!!! bleh pengsan tgh jln camni...

skang ni name da kua...Alhamdulillah aku stay kat Menara aje...

disebabkan split operation ni aku xbleh cuti...off day pon kena keja...12 jam plak...mmg x ckup rest ok...da la jenis bdn aku ni xbleh keja lbih sgt...mule la sakit itu ini...skang da demam....td g clinic..doc pon kate bdn aku letih :(..kna rest..so dier bg MC tok sok. (T_T)


ok...nak tdo...br pas mkn ubat....
daaaaaaa....

DEMAM

secara officialnyer aku MC esok....
time tok rest...
best!!!!!

July 5, 2009

‘Mat pancut’ kena cekup depan pintu

KUALA TERENGGANU – Sejak tiga bulan lalu penduduk di sebuah pangsapuri di Jalan Air Jernih di sini dilanda kehairanan ekoran penemuan ‘cecair pelik’ di depan pintu rumah mereka.

Hampir 15 penduduk pernah menjadi mangsa apabila cecair yang menimbulkan bau kurang menyenangkan dan tidak diketahui asal-usulnya itu mengotori rumah mereka.

Akhirnya misteri itu terjawab kelmarin selepas penduduk memberkas seorang pemuda berusia 22 tahun yang mempunyai hobi pelik iaitu suka melakukan onani di depan pintu rumah orang.

Seorang penduduk, Chong Chee Kong, 32, berkata, mereka menahan pemuda berasal dari Kampung Banggol Air Lilih, Manir itu pada pukul 9 malam kelmarin selepas hampir dua bulan melakukan intipan.

Katanya, sebelum ditahan, pemuda itu dilihat mengekori dua wanita yang tinggal di tingkat tiga dan apabila mereka masuk ke dalam rumah, dia berdiri di depan pintu lalu melepaskan nafsunya.

Dapatkan berita selanjutnya di Kosmo!


----->>>> giler pe mamat ni?????

Alahaiii...

errrr..xtau nak taruk title pe...nak stat citer ni pon xtau camne...huh

yg aku nak citer ni berkaitan ngan perasaan...T_T

kejadian berlaku di Stesen LRT KLCC...time tgh q nak bli tiket...ade sorg bdk..pkai tshirt kale putih tp da xputih kalenyer,suar senam,kasut skolah yg da xbp nak elok,n sandang beg skolah yg agak berat dr pandangan mate aku...(time aku tgk bdk ni trus aku cam sedih...tetibe OK)..bdk ni q dpn aku tok bli tiket...lame giler tau bdk tu kat kaunter...aku dgr staff kat ctu kate kat dier kna g KL sentral dlu br leh g destinasi yg die nak g...tp bdk ni cam xpaham..:(..dtg plak staff lg sorng explain kat bdk ni...bdk ni pon cam buat2 paham n bli tiket ke Sentral...arge tiket RM1.60...aku tgk bdk tu korek2 wallet dier cr duit...pastu dier bayo...seme syiling OK!!aku jd sayu biler terdengar bdk tu ckp "kak seringgit je bleh x??" huh!!!time tu aku sentap giler dengar...kebil2 mate aku than air mate dr jatuh bederai...staff LRT tu pon agaknyer sian kat bdk tu trus kate OK..aku da kate kat bf aku...aku nak bayo kan tok bdk tu if staff LRT tu xkasi diskaun kat dier..:)

time tgh tggu LRT bdk tu melilau2 xtau nak nek tren blah mane...xlame tu tren ke SENTRAL smpai....aku cr2 bdk tu dlm tren....mulut aku plak x enti2 ckp sian kat bdk tu...smpai bf aku kate xpe nant kat Sentral dier Cari bdk tu n tolong...biler bf aku ckp camtu...aku xtau nape air mate aku bederai...org keliling xpyh ckp la...seme pandang pelik kat aku...huhuhuh...aku sgt tesentuh biler tgk bdk2 camtu...aku jgak x bleh tgk bdk2 kecik mintak sdekah or jual2 kismis....sedihhhhhhh sgtttt tgk bebdk camtu...mane parents dorng ekh???sape yg soh dorng bt benda camtu???sepatutnyer umo camtu ade kat skolah blaja,jupe kwn2...bknnyer mintak sdekah bagai....

ok bebalik citer pasal bdk tu..smpai KL sentral bf aku g cr dier (aku da trun kat stesen masjid jamek sbb keje mlm tu)...bf aku tnye die nak g mane seme la...bdk tu ckp dier org kedah...g umah makcik kat gombak n nak blik kedah smula...ermmmm..nape la makcik dier bleh lepas kan dier blik sesorng ekh???nape x anto???biler aku pk blik...btul ke bdk tu dr umah makcik die??ke dier lari dr asrama???ermmmmmmm...

camne nak ttp citer ni ekh???adoiiii lemah la nak bt penutup ni...

k...
end.. :)

July 4, 2009

H1N1


tok keselamatan anda dan saya...sile pkai benda alah ini..
:)

CROCS yg ke2



yg ni 1st Crocs yg aku bli..kat Mid Valley..


Ni Crocs aku yg ke 2..
bli on9 kat k.liza..klu sape2 nak oer click la kat cni

ermmmm.....2 aje nak citer...hahahahahha....xde idea ah tp nak update juge..gilerrrrr!!

daaaaaaaa

Central Market (CM)

CM skang ni mmg da lain giler ngan dulu..klu dlu CM cam tmpat terbia...jadi tmpat lepak bdk2 skolah cam aku..tp skang ni...da lain sgt2..

mknan pon da mcm2 ade..SECRET ade,OLDTOWN ade,mcm2 g la...tp aku x puas hati ngan arge mknan n brg2 kat CM ni..x reasonable langsung!!!!

Seingat aku dlu kdai mkn atas bumbung tu porpular...but now aku tgk da x byk kdai da..n cam tebiar jer...kat 1st floor tu dlu fudkot biase2 jer..tp skang da up ckit...smpai ns grg cina pon 7 hengget!!!! (lupe nak amik pic ns grg cina yg MYGUMUK mkn tu)...mahal gilak...padahal xde bhn pe pon...just ayam yg dagingnyer hancur2,mix vege n telo..dats ol...tp arge RM7!!!klu kat luo pling pon RM3 or RM3.5 kan???mmg giler punyr cekik darah la....

satu lgi Toilet pon naik arge 50sen..huhuh..dlu toilet 20sen jer...xpon skang pling mhal 30 sen kan???tp CM tanpe segan silu up smpai 50sen..citssssss...

mase aku lepak CM wit MYGUMUK aritu aku ade la snap pic 3 4..huhuh..enjoyssssss




kdai2 yg ade dlm CM


ni entry nak ke Toilet






ehhhhh jappp...Nape dorng x tuko lift dier ekh???lift yg slow motion tu....huhhuhuhu..

outing with my boo


kat CM-lepak2 mkn..las day jupe ;(


di KL Central


kat tmn KLCC-ni time nak tggu Transformer stat..
kna kluar dlu bg laluan kat MYGUMUK ni nak berasap...


gini la jadinya klu xde sape nak tlg snap kan pic kami..;p


di sunway piramid...
gini la gamaknyer klu soh begambo..
ske beno bt muke...